GE besteedde dinsdagnamiddag aandacht aan de 40e verjaardag en de recente uitbreiding van haar fabriek die in de Toekomstlaan Herentals chemicaliën produceert voor waterzuivering, afvalwaterbehandeling en processystemen.


Deze waterbehandelingsoplossingen worden geleverd aan industriële klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Door de recente uitbreiding stijgt de productiecapaciteit van de fabriek tot ongeveer 27.000 ton per jaar.

De chemicaliën voor waterbehandeling die in de Herentalse fabriek van GE worden geproduceerd, worden hoofdzakelijk gebruikt door energiecentrales, olieraffinaderijen, petrochemische bedrijven, de voedingsmiddelen- en drankensector en producenten van primaire metalen.

De onlangs uitgebreide fabriek zal innovatieve chemische technologieën leveren voor afvalwaterbehandeling, waterzuivering en corrosiebestrijding. De combinatie van de fabriek in Herentals met het geavanceerde Technology Center van GE Water and Process Technologies dat zich in Heverlee (België) bevindt, stelt GE in staat om zijn klanten een ruime waaier aan oplossingen voor al hun behoeften inzake waterbehandeling en –zuivering te bieden.

130 personeelsleden
De fabriek van GE in de Toekomstlaan 54 Herentals bevindt zich op een terrein van 315 hectare en er werken meer dan 130 personeelsleden.

Ze is cruciaal voor de groeiende behoeften inzake waterbehandeling van haar industriële klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Talrijke hoogwaardigheidsbekleders woonden de viering van de 40e verjaardag en de plechtige ingebruikname van de uitgebreide fabriek bij. Onder hen bevonden zich Robert Faucher, Chargé d’Affaire van de ambassade van de Verenigde Staten bij het koninkrijk België, en Jan Peeters, de burgemeester van Herentals.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe chemische fabriek is een technologisch geavanceerde controlekamer waar de productieprocessen van de chemicaliën nauwgezet worden gecontroleerd en opgevolgd. Deze technologie, een primeur voor GE, zorgt voor kortere cyclustijden en een ongeëvenaard hoog niveau van veiligheid en milieubescherming.

De fabriek in Herentals is een zogeheten “zero discharge” vestiging: zij loost geen afvalwater en hergebruikt water voor haar operationele behoeften.

De chemicaliën voor metaalcorrosiebestrijding en afvalwaterbehandeling die in de fabriek van Herentals worden geproduceerd, behoren tot de meest innovatieve producten die momenteel verkrijgbaar zijn.

De geavanceerde chemie van GE voor water- en afvalwaterbehandeling helpt klanten om de werking van hun fabrieken te optimaliseren, hun kosten te beperken, hun installaties te beschermen tegen niet-geplande onderbrekingen en te voldoen aan alle milieuvoorschriften.

“GE is al ruim 50 jaar actief in België en blijft hier investeren. Dit blijkt nogmaals uit de uitbreiding van onze activiteiten in verband met water- en procestechnologieën in Herentals. GE levert steeds betere oplossingen om de productiviteit van zijn klanten te verhogen en zoekt onvermoeibaar naar nieuwe opportuniteiten voor de wereldwijde activiteiten van GE. Op deze manier dragen wij bij tot de economische toekomst van België,” verklaarde Roland Teixeira, Country Executive van GE in de Benelux.

Sinds 2010 heeft GE het aantal werknemers van zijn afdeling waterchemicaliën in België met 17% verhoogd. In België heeft GE meer dan 900 medewerkers in ruim 10 vestigingen: fabrieken, R&D-centra en “Centers of Excellence”.

Het Europese hoofdkantoor van GE bevindt zich bovendien in Brussel. GE richt zich met zijn technologieën en diensten vooral op de sectoren energie, gezondheidszorg en mobiliteit en helpt de regio om haar duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Herentals ligt niet ver van de haven van Antwerpen, een van de grootste zeehavens in Europa en een ideaal vertrekpunt voor de export van GE.

Beelden Guy Verellen / Nnieuws